Wahai para syuhada, terbanglah menuju ke RabbMu dalam keadaan yang gembira

Sunday, 27 September 2015

Aku nak apa sebenarnya?

Assalamualaikum, yeah bertemu lagi kita disini. Di blog yang tak seberapa ni,entah menarik atau tak segala yang aku buat ni kan. haha





Tapi aku bukan nak cakap mahupun taip berkenaan dengan tu,sebab orang nogori ada berkata, 'Maleh boto den nak koba eh'. Haaaamek kau. Telor nogori paling pekat yang aku boleh sebut,hohohoo.. (asalnya aku ni keturunan jawa.tapi bab cakap jawa tobat la haii x ghoti)




Mostly orang percaya kan bahawa seringkali kita berasa gusar dan bimbang tentang masa hadapan yang kelam. Amboi ayat haha. Taklah kelam sangat,cuma kita tak tahu apa yang kita nak sebenarnya.Ada banyak kemungkinan kita tak mampu nak faham tentang diri kita. Dan aku pun tergolong jugalah dalam masyarakat macam ni. Sejujurnya,soalan paling berat ditanya ialah pasal nak sambung belajar kat mana. Aku tak kisah pun nak sambung belajar kat mana-mana.Mostly aku sendiri tak tahu aku nak jadi apa bila besar nanti. Dan sejujurnya aku tak tahu aku minat apa. Rasa macam kosong je tak berisi. Dan seriously aku tak ambil sebarang dadah ok. Sebab biasanya yang rasa kosong2 tak bersebab ni memang ada benda tak kena. 


Pendekkan ceritanya, life aku sekarang ni macam buat benda yang sama je. Kau rasa macam kau disisihkan daripada semua. Orang taknak layan kau macam diorang layan bff diorang. Tapi maybe aku ni je yang tak pandai berkawan (bersangka baik). Dalam kelas aku mana perform, bukannya best students pun. Cuma aku banyak buat kerja lain daripada kerja akademik. Banyak kali dah cikgu tegur pasal aku. Mana tidaknya,semua dah harapkan aku nak buat semua kerja,yang lain lepas je tangan. Assignment berlambak,jurulatih lagi, pemimpin pelajar lagi. Haih. Di usia yang tak berapa nak tua sangat nilah aku dah pegang banyak tanggungjawab. Aku bukannya jenis suka hangout dengan kawan, malahan kalau kawan ajak hangout pun diorang mesti 2 3 kali fikir.


Jadi aku nak tanya diri aku la,dan korang boleh tanya diri korang. Korang nak apa dengan life korang? Ke nak jadi macam life aku yang membosankan ni? Yang tak tahu apa minat dan kemahuan sendiri. Dan terpaksa korbankan kemahuan sendiri demi kepentingan orang lain. Sanggup tak nak study jauh-jauh sebab fikir pasal abah, Sanggup tak pergi event antarabangsa sebab nak beri ruang pada anak murid nak pergi. Dan sanggup untuk bersendirian dalam bilik tanpa kisahkan orang lain?